+90 312 385 3783
ack@ankaracelikkapi.com.tr

EN 1627 Avrupa Birliği Class WK5
Hırsızlığa Karşı Güvenlik Sertifikası

İtalyan Mottura Kilit Sistemleri


KURUMSAL / ACK HABERLER

MOTTURA 17’Lİ (İTALYAN) 

Mottura Kilit Sistemi
 

Mottura kilit sistemi  merkezi kilit mekanizması ile çalışır. 
Kilit tarafından 15 mil, üst taraftan 1 mil ve alt taraftan 1 mil ile toplam 17 noktadan aktif kilitleme yapar. 

Mottura Kilit Sisteminin Güvenlik Özellikleri 

Üst barel kilitlendiğinde (merkezi kilitleme yapıldığında) millerin arkasına çelik destek mekanizması yerleşir ve levye ile kilidin açılmasına engel olur. Mottura kilitleri bu sayede tam güvenlik sağlar.


Mottura kilitler, alt barelin önce kilitlenmesine olanak tanımaz ve ev sahibinin en az 12 mil ile kilitleme yapmasını sağlar. 

Alt barel kilitlendiğinde üst barel (merkezi sistem) bloke olur ve ekstra güvenlik sağlar. Yani kilit, kendi içinde kilitlenmiş olur. 

Barel ve Anahtarın Güvenlik Özellikleri 

Barel sistemi olarak Mottura Champions C38 serisi kullanılır. Barelin alt tarafında bulunan asimetrik çelik takviye yayı sayesinde barel kırılsa dahi yuvasından çıkmaz. 

Anahtarların uç kısmında bulunan döner rulman anahtarın kontrolsüz olarak kopyalanmasını engeller. Bu yüzden anahtarlar patentlidir. Yine anahtarın ucunda bulunan mıknatıs pimleri manyetik yolla çalıştırdığı için maymuncuk yöntemine karşı koruma sağlar. 

Ev sahibi anahtarı (5 adet) hem alt hem de üst barele kumanda eder. Böylece tek anahtar taşımanız yeterlidir. Servis anahtarı (2 adet) ise sadece üst barele kumanda eder. Alt barelin kilitli olması durumunda servis anahtarının kullanımı (isteğe bağlı olarak) engellenmiş olur. 

Anahtarı çoğaltımı yalnızca Mottura Club yetkili servislerde, güvenlik kartı ile aynı kodu taşıyan anahtarın ibrazı ile yapılır. Dolayısıyla kontrolsüz kopyalama imkansızdır. 



Barel Koruyucu Zırhın Güvenlik Özellikleri 

Tamamı çelik zırhlar ile bareller tam korumaya alınmıştır.  Vida yerleri çelik bilyalar ile desteklenerek, matkapla delinmeye karşı korunmuştur. 



 Okunma Sayısı : 8272         17 Şubat 2017

RESİM GALERİSİ